Ad in de kern

- wortels in het boerenleven

- enthousiast, gepassioneerd en nieuwsgierig

- sinds tienertijd geactiveerd door de vraag: Waar gaat het nu echt om in dit leven?

- sinds die tijd ook geïntrigeerd door bezieling, universele wetmatigheden, zelfhelend vermogen, voeding, mensen en de diep menselijke natuur

- liefhebber van de ruimte buiten de lijntjes

- vanuit interesse in voeding gaan koken en daarin een uitdrukkingsvorm gevonden voor mijn passie voor dat wat leeft

- gerijpt door vele tegenslagen die me aangezet hebben om elke keer weer de uitdaging aan te gaan om lief te hebben, te geven waar het   ontvangen kan worden en doordrongen te blijven van de al verbondenheid van het leven

Biografie van Ad

Geboren in een arbeidersgezin in Bergen op Zoom, Noord Brabant, genoot ik als kind van de natuur. In mijn tienerjaren werkte ik in de schoolvakanties bij de tuinder en mijn boerenoom. In de kippenlegbatterij van mijn boerenoom besefte ik echter dat er iets niet klopte. Het werd vooruitgang genoemd, maar voor mij was het niet normaal. Zo ontwaakte mijn bewustzijn voor natuurlijk en ‘echt’ voedsel. Tegelijk begon ook mijn zoektocht naar het essentiële in de mens.

Na mijn studie aan de Pedagogische Academie rolde ik – bijna als vanzelf – de natuurvoeding in en ik vond het geweldig! Ik leerde de macrobiotische voeding kennen, ging biologische groenten telen en ontdekte de ‘magic’ van echt koken. Ik vond het heerlijk om met mijn handen te werken! Met nieuwe ogen keek ik naar de loop van de seizoenen en leerde wanneer je iets moet zaaien en oogsten.

Een aantal jaren werkte ik in de horeca van Rotterdam en Den Haag. Maar mijn oorspronkelijke drijfveren lieten mij niet los, mijn zoektocht naar het essentiële in de mens ging door. In 1987 besloot ik om samen met vrienden een trainingscentrum voor persoonlijke ontwikkeling op te zetten. Een nieuwe uitdaging in mijn rol als chef-kok. In die tijd verdiepte ik mij ook in een bijzondere vorm van gastvrijheid en integreerde die in mijn keuken en restaurant. Zo ontstond een geheel eigen kookstijl: La Cuisine du Coeur (de keuken van het hart), een stijl waarbij het gaat om echt, puur en liefdevol (belangeloos) koken, gecombineerd met oprechte gastvrijheid.
De keuken en gastvrijheid werden een integraal onderdeel van het leef- en leerklimaat van ons trainingscentrum DeVoorde/Pulsar. Met mijn koken en gastvrijheid was ik niet alleen chef-kok in de keuken en het restaurant, maar ook docent in de verschillende programma’s. Duizenden mensen heb ik zo mogen ontmoeten in waar het me echt om te doen is. En tot op de dag van vandaag is dat de leidraad in mijn werk!