Bestaat er wondervoedsel ?
BESTAAT ER WONDERVOEDSEL ?
7 dec 2024 19:11
BESTAAT ER WONDERVOEDSEL ?
30 nov 2024 17:00
EEN BOODSCHAP VAN KROMME WORTELS
23 nov 2024 16:56
9 nov 2024 16:49
Snij jij thuis met een goed scherp mes? Of ben jij misschien een beetje bang om met een groot scherp koksmes te snijden? Is dat laatste het geval, dan ben je lang niet de enige hoor. Ik ben in mijn kookleven heel veel mensen tegengekomen die het liefst met een klein mesje hun groenten snijden.
4 nov 2024 16:13
Klik hier om een tekst te typen.
26 okt 2024 14:21
Klik hier om een tekst te typen.
19 okt 2024 16:23
IN DE VITALE STROOM
20 sep 2024 00:48
Pompoenen zijn er toch het hele jaar, zou je zeggen? Dat klopt, ze liggen het hele jaar te koop in de supermarkten en ook in biologische winkels. Van maart tot augustus komen ze echter uit Argentinië, Egypte of een ander warm land. Wat er nu op de markt komt, zijn de pompoenen die dit jaar op eigen bodem zijn geteeld en die zitten vol met opgeslagen zonnewarmte. Heerlijk zo’n pompoen die uit het ‘natuurlijke’ seizoen komt! Groenten uit het seizoen, misschien logisch, maar groenten uit het seizoen eten, bevestigen je verbinding met de natuur, met de aarde waar je op loopt. Dat is weliswaar een subtiele werkzaamheid: je krijgt er niet gelijk een sprong van in je gezondheid en vitaliteit hoor. Het werkt allemaal wat subtieler. Het gaat over het eten van voedsel wat ‘klopt’ met de omgeving en het seizoen waarin je leeft.
6 sep 2024 00:37
Hier staan we dan met z’n drieën voor de plek waar het kookweekend gaat plaatsvinden: #Suzannevalkman #Dimitri Heikamp en ik.
27 jul 2024 00:33
Klik hier om een tekst te typen.
19 jul 2024 00:54
Gisteren was ik weer in de biologische Zelfpluktuin in Rotterdam Schiebroek. Hier op de foto heb ik net een groenselderij geoogst, groen omdat deze niet gebleekt is.
30 jun 2024 00:28
Hier sta ik als 25-jarige Ad op het land, de 1 HA landbouwgrond die ik als voorzitter en tuinder van Natuurlijke Landbouw Zonnemaire zelf heb gekocht. Je ziet de Japanner in mij. De tuinder, kok en geïnspireerde mens, die een smaak heeft van het verbouwen van voedsel op een manier die tegenwoordig regeneratieve landbouw heet: zorgen voor een bodem/aarde waarin de natuurlijke werkzaamheid en levenskracht de mogelijkheid krijgt te floreren. Te vertrouwen en te begrijpen dat alle leven in de grond en het hele universum met elkaar verbonden is. Dat wij als mens niet boven de natuur staan, maar onderdeel zijn en dat het aan ons is om dit bescheiden, waardig en richtinggevend te gaan doen. Liefde en bewustzijn, gewoon op de grond! Dan krijg je levenskrachtige voeding die bijdraagt aan gezondheid op alle vlakken.